Dobrodošli na straneh Društva vzdrževalcev Slovenije.

Po črki statuta, ki je temeljni akt vsakega društva, je naše društvo:
»strokovno,  prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje strokovnjakov, ki delajo na področju vzdrževanja v širšem smislu«.
V praksi to pomeni, da se v našem društvu srečujemo ljudje različnih strok, poklicev, izobrazbenih ravni in položajev, ki se zavedamo, da je vzdrževanje eden od ključnih dejavnikov, ki prispevajo k uspešnosti podjetja, čemur pa so lahko kos samo dobro strokovno usposobljeni vzdrževalci. Obenem pa je ta dejavnost nekaj tako samoumevnega in vsakdanjega, da se je pogosto niti ne zavedamo, ker je najtesneje prepletena z našim vsakodnevnim življenjem. Remont jedrske elektrarne, zamenjava dotrajanih ležajev na črpalki, popravilo proizvodne linije v tovarni sladkorja, zamenjava žarnice v tovarniški hali, meritev strelovodne napeljave, daljinski nadzor in upravljanje računalniškega omrežja -  vse to je vzdrževanje. Vendar ravno tako - ko prepleskamo okna v stanovanju, podmažemo škripajoče tečaje vrat, zamenjamo olje v avtomobilu, nabrusimo kuhinjski nož, zamenjamo tesnilo na pipi v kopalnici, ali ko »zmečemo« odvečne datoteke z domačega računalnika - je tudi to vzdrževanje.

Torej vsak, ki se je znašel na teh straneh, naključno ali z namenom, nekaj se bo našlo zanj.

V nasprotnem primeru pa predlagajte - tukaj smo zaradi vas.

DRUŠTVO VZDRŽEVALCEV SLOVENIJE

Sedež društva: Stegne 21 c, 1000 Ljubljana